Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2020 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2016-12-17 Linschotenloop

Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop. Remco, Sandra en Iris gingen voor de kwart (10.5 km), terwijl Leo, Gijsbert, Julien, Kees, Arno, Katherine, Hyun-Jung, Margaretha en Agnes het 20850 m lange "halve marathon" parcours voor hun rekening namen.
Onder een grijze hemel, maar droog en vrijwel windstil, gingen om half twee de lopers voor de 10.5 van start. In een groot veld van ruim twaalfhonderd lopers was er altijd wel iemand om je aan op te trekken. Dat hielp Remco genoeg om het vuur uit zijn sloffen te lopen: nipt nog in de 45 minuten, onderweg zijn 10 km PR nog een tikje aanscherpend. Een stukje verder naar achteren lieten Sandra en Iris zien dat je door gewoon goed vol te houden er komt! Ook zij waren terecht heel tevreden met hun resultaat.

Zodra de "kwart" was weggeschoten namen de anderen hun plek in het startvak in. Dan dik tien minuten wachten voor ook de anderen hun startschot hoorden. Arno, Julien en Agnes met de Bruggenloop van een week eerder in de benen, de anderen relatief fris, ging iedereen op stap.
Het eerste VRV groepje bestond uit Arno, Julien en Kees. Net iets harder lopend dan het oorspronkelijke plan, maar dan ook wel heel vlak lopend lieten ze heel wat al te enthousiaste lopers voorbij gaan. Het "die zien we later wel weer terug" klopte voor heel veel van die te snelle starters.
Arno hield het tempo strak tot in Oudewater, waar Kees een tussensprintje nam om het smalle parkpaadje in goede positie op te lopen. Bij de drankpost even verderop viel het groepje uit elkaar. In eerste instantie versnelde Kees, even later ingehaald door Arno die na een kort woord met Julien nog iets meer versnelde. Deze twee lieten Julien achter, die de Bruggenloop nog wel voelde (en hij had iets gemompeld over een griepje deze week...). Heel verstandig liet hij zijn tempo een klein beetje zakken, maar hij hield het hoog genoeg om drie kwartier later met een vet PR over de streep te komen. Maar voor hem hadden Arno en Kees de hele tijd binnen schreeuwafstand gelopen, talloze te snelle starters inhalend. Een kleine kilometer voor de finish stonden de andere VRV-ers iedereen luidkeels aan te moedigen. Arno kwam als eerste VRV-er over de streep, een half minuutje later gevolgd door Kees.
Ondertussen had Gijsbert helemaal zijn eigen wedstrijd gelopen. En zeker niet slecht: met zijn tijd zat hij minder dan een minuut van zijn PR op de halve!

Agnes en Leo liepen een tijdje gelijk op. Helaas was Leo niet goed fit en hij moest Agnes laten lopen. Zij moest dus uit haar comfortzone om echt zelf haar tempo te maken en vast te houden. Dat is haar uitstekend gelukt, want ze scherpte haar PR op de halve met een dikke minuut aan. Niet ver daar achter liep trainer Margaretha een heel goede halve. Hoewel veel te snel van start te gaan wist ze in de tweede helft het tempo nog aardig vol te houden en daardoor finishte ze een dikke minuut sneller dan een jaar eerder. Ook voor haar noteerden we een "beste tijd". Dat kon ook voor Hyun-Jung. Vooraf nog zeggend dat ze veel te weinig heeft gelopen en op zijn best 2:06 te kunnen lopen, verpulverde ook zij haar PR uit Amsterdam met meerdere minuten en brak daarmee de symbolische 2 uur grens.
De prijs voor het doorzettingsvermogen gaat naar Katherine. Ondanks dat ze zich al vooraf niet 100 procent voelde en ook onderweg het zwaar had, was opgeven echt geen optie en is ze doorgegaan tot ook zij binnen was.
Daarna was het napraten en nog even bij Remco thuis nagenieten onder het genot van een lekkere kop soep.

De VRV uitslagen zijn natuurlijk al verwerkt, maar er is ook een officiele uitslag.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.